Informatie 

Van herenboerderij tot uniek restaurant.
Boven de open haard in de ontvangstruimte hangt een oude foto van een bouwval.

Als je met dat beeld in gedachten naar buiten gaat, kom je tot de conclusie dat het om hetzelfde gebouw moet gaan. Dat is af te leiden uit het karakteristieke dak van wat ooit een herenboerderij was. In 1766 werd boerderij ‘Welgelegen’ gebouwd in de landerijen aan de rand van de stad Leiden.

‘Engelbertha Hoeve’ staat er nu op de gevel, het complex ligt nu ruimschoots binnen de bebouwing van Leiden en verloor al heel lang geleden zijn oorspronkelijke functie. De vervallen boerderij werd ingrijpend gerenoveerd en aan het water van de Oude Rijn verrees een restaurant dat al snel naam en faam verwierf in Leiden en wijde omgeving.

Aangetrokken door de fraaie, rustieke omgeving werd de Engelbertha Hoeve ook een ideale plek voor een feest. Hoeveel bruiloften en andere feesten er in de loop der jaren daar zijn gevierd, valt niet bij benadering te zeggen.

Er zullen echter niet veel Leidenaars zijn, die nog nimmer het glas hebben geheven in de Engelbertha Hoeve op jong geluk, een jubileum, een promotie of andere gelegenheid.

In 1983 kozen ook Diny en Aldo Arslanagic de Engelbertha Hoeve als locatie om hun huwelijk te vieren. Niet in de wetenschap natuurlijk, dat zij zes jaar later het restaurant zouden overnemen. Dat is dus inmiddels ruim dertig jaar geleden en in die drie decennia is er heel wat gebeurd.

Engelbertha Hoeve anno 2019 is een modern restaurant in een deels nog herkenbaar klassiek jasje, waar het zowel binnen als buiten heerlijk toeven is. Dat geldt voor het à la carte restaurant met het – indien nodig – verwarmde en overdekte terras, maar ook voor ruimten als de Salon, de Hooiberg en de Stal, waar gezelschappen de gewenste privacy vinden en geen ‘last’ van elkaar hebben.

Voor ‘aangeklede vergaderingen’ is sinds een paar jaar de bovenverdieping beschikbaar, een ruimte die is uitgerust met de modernste apparatuur, zoals draadloos internet en een beamer voor presentaties. De aan de Stal grenzende serre is een heerlijke plek met uitzicht op de Oude Rijn.

En als het weer het even toelaat lonkt de recentelijk opnieuw aangelegde tuin. De plek waar ooit kippen hun voedsel zochten, vermoedelijk varkens door de modder rolden en schapen het gras kort hielden, is nu een oase van rust. Een heerlijke plek voor een receptie of gewoon een aperitief ter inleiding op het diner.

Want dat is natuurlijk letterlijk en figuurlijk de hoofdschotel bij de Engelbertha Hoeve. De kaart is gebaseerd op de Franse keuken met eigentijdse invloeden. Het seizoen speelt een belangrijke rol in de voortreffelijke gerechten. Uiteraard kunt u die en de bijpassende wijnen zelf selecteren, maar u kunt ook de keuze overlaten aan de chef-kok. Die ook dat aspect van zijn vak als geen ander beheerst.

Zijn brigade zorgt samen met de bediening voor een heerlijke avond, waarop lekker eten en drinken uiteraard centraal staan, maar waarop vooral GENIETEN met hoofdletters wordt geschreven.

Hoge Morsweg 140 | 2332 HN | Leiden | Tel. 071 - 576 50 00 | info@engelberthahoeve.nl
Hoge Morsweg 140 | 2332 HN | Leiden |Tel. 071 - 576 50 00 | info@engelberthahoeve.nl